Hotel Métropole

metropoleHotel Métropole is het enige 19de eeuwse hotel in Brussel dat nog steeds in gebruik is. Het hotel beschikt over 298 kamers en 15 suites in een oppervlakte van 952 m².

De gebroeders Wielemans, bierbrouwers uit Vorst, openen in 1890 Café Metropole met de bedoeling hun bieren te kunnen promoten. Dankzij het enorme succes kunnen zij het aangrenzende gebouw, het voormalige hoofdkantoor van de ‘Caisse d’Epargne’ (Spaarkas), overkopen en transformeren zij het tot Hotel Metropole. In 1894 komt een luxehotel tot stand

Het wordt uitgerust met de meest hoogstaande faciliteiten: liften, elektriciteit, centrale verwarming en, niet te vergeten, een chic interieur en een uitmuntende service. Op het dak van het hotel pronkt een imposant standbeeld dat de vooruitgang wil vieren die deze wereld verlicht. In het hotel zelf baden alle architecturale stijlen in een luxueuze sfeer, mede door de rijkelijke materialen waarvoor gekozen wordt: lambrisering, gepolijst teak, marmer uit Namibië, verguld brons en gesmeed ijzer,… en dit alles om de hotelgasten anno 1900 het opperste comfort te kunnen aanbieden.

Tal van beroemde gasten koningen, staatshoofden, artiesten logeerden in het hotel, dat nog altijd één van de meest prestigieuze hotels van Brussel is.